Thursday, April 24, 2014

Kook Aleksandriast (ala Aleksandrikook või Pumatikook)

Kuna olen lisanud kooki ka ühe uue komponendi, siis nimetaksin seda Aleksandria koogiks :)
Igatahes külalistele maitses. Järgmine kord teen rohkem, kuna antud kogustest sai ikka päris vähe kooki.
Läheb vaja !
Põhi: 
1,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
5 dl nisujahu
200g võid
2 muna
virsikumoosi (täidiseks...mina kasutasin Selveri oma)

Peale :
4dl tuhksuhkrut
2 sl kakaod
vett (vähekene)

Põhja tegemiseks tuleb kõik kuivained omavahel segada ning hiljem toasooja võiga, segu puruseks näppida. Siis lisada  2 muna ning segada segu ühtlaseks.
Tainas asetada küpsetuspaberile ning rullida ahjuplaadi suuruseks. Küpsetada 175 kraadi juures ca 15 minutit, kuni põhi on kuldkollane.
Lase põhjal jahtuda. Tee kook pooleks.Pane ühele koogipoolele moosi ning tõsta teine koogipool esimese koogipoole peale.
Glasuuri tegemiseks sega tuhksuhkur kakaoga ja veidikese veega (vett panna väga vähe). Määrida saadud glasuur koogile ühtlase kihina peale. Lase koogil taheneda.
Asu sööma :)
K.

No comments:

Post a Comment